ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Události roku 2023

18. ledna 2024

Návštěva náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast
V pondělí 27.11 2023 proběhla návštěva náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast pana Bc. Jiřího Navrátila, MBA na nově zrekonstruovaném Stacionáři „ V Zahradě“, za účasti vedení Statutárního města Havířov včele s primátorem panem Ing. Josefem Bělicou, MBA a náměstkyní primátora pro sociální oblast paní Mgr. Stanislavou Goreckou.
Během návštěvy si všichni zúčastnění prohlédli prostory stacionáře jako např. aktivizační činnosti pro klienty, relaxační místnost, cvičnou kuchyni, aj.
V závěru návštěvy pan náměstek zhodnotil, že se přestavba stacionáře Statutárnímu městu Havířov povedla a služby v něm poskytované jsou ku prospěchu klientů i jejich rodin.

     


Slavnostní udílení ocenění Cena hejtmana Moravskoslezského kraje 2023
V prostorách Domu umění Ostrava, proběhlo dne 22. 11. 2023 slavnostní udílení Ceny hejtmana Moravskoslezského kraje pro umělce s hendikepem. Této významné soutěže se naší klienti účastní každoročně. Letos byly do soutěže přihlášeny celkem 4 díla, každé z děl bylo tvořeno jinou technikou. Velký úspěch získala slečna Veronika Cáková, která se umístila na 1. místě se svým  dílem „Vesnice“, na 3. místě se umístila paní Ivana Hemowská s dílem „ Páv“. Všem oceněným byly předány ceny z rukou hejtmana Moravskoslezského kraje pana Jana Krkošky, MBA.

       

      

Klientu SANTÉ navštívili Českou televizi, televizní studio Ostrava
V rámci plánovaných aktivit pro klienty, zajistila organizace SANTÉ na měsíc listopad exkurzi v České televizi, televizním studiu Ostrava. Během exkurze navštívili klienti dvě vysílací studia, režijní komplex a digitální střižnu.

    

      




SANTÉ rozšířilo spolupráci s Městskou knihovnou Havířov
V rámci dlouholeté spolupráce s Městskou knihovnou Havířov, se nám podařilo rozšířit spolupráci o nově otevřenou pobočku knihovny na ulici U Jeslí, která se nachází v budově nově zrekonstruovaného Stacionáře „V Zahradě“.
První společnou akci připravili zaměstnanci knihovny v měsíci říjnu, jednalo se o naučnou přednášku, pod názvem „Jablíčkový den“.Pro naše klienty bylo připraveno zábavné povídání o historii a tradicích jablek u nás i ve světě. Celkem na třech stanovištích, mohli klienti ochutnat různé druhy jablek, vyrobit si jablka ze slaného těsta
a tím rozvíjet své motorické schopnosti. Na závěr přednášky připravili zaměstnanci knihovny soutěž BINGO. Vítězové i poražení dostali sladkou odměnu a omalovánku.  

     
        

O pohár SANTÉ 2023
Dne 25. 10. 2023 se uskutečnil již XVI. ročník turnaje v sálové kopané „O pohár SANTÉ 2023“, který každoročně pořádá organizace SANTÉ – centrum ambulantních
a pobytových sociálních služeb. Turnaje se zúčastnily týmy z různých zařízení sociálních služeb z celého Moravskoslezského kraje. Fotbalový turnaj zahájily úvodním slovem náměstkyně primátora pro sociální oblast Mgr. Stanislava Gorecká a ředitelka organizace SANTÉ paní Mgr. Michaela Rosová.

Třem nejlepším týmům byly slavnostně předány medaile, poháry a dorty ve tvaru fotbalového míče. Na 1. místě se umístil tým Mědvědi z organizace Čtyřlístek, Ostrava – Muglinov, 2. místo tým Kopretina Kopřivnice, 3. místo tým CHACHAŘI z SPMP Ostrava. Dále byli ocenění nejlepší hráči turnaje – nejlepší hráčka, nejlepší střelec, nejlepší hráč fair-play a nejlepší brankář.

Děkujeme našim sponzorům a partnerům, a to především pekárně SEMAG, spol. s r.o. Havířov, firmě KOVONA SYSTÉM a. s, Český Těšín, obchodnímu domu Kaufland – U Stadionu, Havířov - Bludovice, Statutárnímu městu Havířov a Správě sportovních a rekreačních zařízení Havířov, bez kterých by se organizace a zajištění fotbalového turnaje neobešlo. Celý turnaj doprovázelo bouřlivé fandění diváků, rodičů, klientů a kolegů.

    
       

        
Zahradní slavnost 2023
V pondělí dne 26. 06. 2023 uspořádala organizace SANTÉ – centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb pro své klienty a jejich rodinné příslušníky zahradní slavnost na středisku MIKADO.

Zahradní slavnost zahájili úvodním slovem ředitelka organizace SANTÉ Mgr. Michaela Rosová spolu s primátorem statutárního města Havířov Ing. Josefem Bělicou, MBA a náměstkyní primátora pro sociální oblast paní Mgr. Stanislavou Goreckou.

V rámci pestrého programu vystoupil hudební soubor „SOUZNĚNÍ“ pod vedením dobrovolnice z Adry, Canisterapie Bohumín, k poslechu a tanci hrál DJ Mára. Během zahradní slavnosti byla k vidění výstava fotografii nadějné mladé fotografky Kláry Mii Krečmerové z Havířova. Po roce nás opět navštívila Miss Czech Republic 2022 Kristýna Pyszková.

Pro všechny zúčastněné bylo připraveno bohaté občerstvení.  Počasí se nám vydařilo a všichni si zahradní slanost velice užili. 

Velké poděkování patří zaměstnancům, kteří se podíleli na organizaci akce a především všem sponzorům a partnerům za podporu, bez které by se zajištění této akce neobešlo. Děkujeme hypermarketu Globus Havířov, Hypermarket Tesco Havířov, společnosti Kaufland, pekařství ERPEKO TRADE, a.s., Rychvaldské pekárně, s.r.o. a firmě Tyčinky s.r.o. vyrábějící Bertyčky.



Se SANTÉ pro děti a s dětmi
SANTÉ – centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb navázalo novou spolupráci s Věznicí Karviná.  K vzniku této společné spolupráce, nás vedla  myšlenka udělat radost dětem, které se ocitly v tíživých situacích a jejichž osudy nám nejsou lhostejné.
Spolupráce je realizována v rámci aktivit programu zacházení odsouzených ve Věznici Karviná, kde odsouzení šijí látkové hračky z různých materiálů. Takto připravené hračky,  pak následně klienti SANTÉ, v aktivizačních činnostech, vyplní vatelínovou náplní a dokončí jejich finální podobu.
Ještě před letními prázdninami budou hračky, jako první,  předány dětem z dětského centra PLUTO Havířov.

  
    

                                                   

Slavnostní otevření Stacionáře V Zahradě
Dne 26. dubna 2023 proběhlo, za účasti vedení města Havířova, slavnostní otevření nově zrekonstruované budovy na ul. U Jeslí, Havířov – Šumbark . Do nově zrekonstruovaných prostor se přesune Denní stacionář z ulice Čelakovského, Havířov – Podlesí. Stacionář bude provozován pod novým názvem "V Zahradě". Tento název stacionář získal, protože k budově naleží krásná velká zahrada, kterou budou klienti využívat k aktivizačním činnostem, relaxaci a odpočinku. Ambulantní sociální služba bude určená pro osoby ve věku od 15 do 64 let se středně těžkým až těžkým mentálním, popřípadě kombinovaným postižením. Provoz stacionáře bude zahájen od 1. května 2023, vždy v pracovní dny od 7:00 do 16:00 hodin.



GLOBUS Lepší svět 2023
V pondělí 06. 03. 2023 slavnostně převzala  paní Mgr. Michaela  Rosová, ředitelka organizace SANTÉ – centra ambulantních a pobytových a sociálních služeb, z rukou paní Renáty Čechmanové, ředitelky hypermarketu Globus Havířov, finanční šek na částku 75.000,-Kč. Díky podpoře projektu Globus Lepší svět 2023, může naše organizace zrealizovat projekt „Herní prvky pro klienty denního stacionáře MIKADO“. Velice děkujeme za finanční podporu, které si nesmírně  vážíme.

   
 



Beseda s Městskou policii Havířov
V měsíci únoru jsme se s klienty věnovali tématu prevence. Ve spolupráci s Městskou policii Havířov, jsme pro klienty organizace zajistili velmi zajímavou besedu právě na toto téma. Během velice poutavé besedy strážnice klienty seznamovaly se základními situacemi, se kterými se mohou na svých cestách potkávat. Klienty nejvíce zaujala tématika trestných činů a jejich řešení. Dalším tématem, které vzbudilo pozornost klientů, byla policejní výzbroj a zejména pravidla pro použití zbraně. Na závěr besedy strážnice  předaly klientům reflexní pásky a ještě jednou všem  zdůraznily, jak jsou důležité pro jejich bezpečnost v silničním provozu. Klienti se již těší na příští setkání, při kterém se dozví další informace o bezpečnosti v našem městě.

   
    


Canisterapie a animoterapie v SANTÉ
Ve spolupráci s Canisterapii Bohumín zajišťuje organizace SANTÉ pro své klienty pravidelně canisterapii a animoterapii na všech střediscích organizace. Klienti mohou v rámci canisterapie a animoterapie poznat různá terapeutická zvířata jako jsou např. canisterepeutický pes, kočka, kozlík, králík a další. Terapie je rovněž obohacena o informace k jednotlivým zvířatům a jak o zvířata pečovat. Tato aktivita získala u klientů velikou oblibu a vždy se těší na další návštěvu se zvířátky.

                

           


Partneři Santé-Havířov

Další informace

Podpořte nás nakupováním na svých oblíbených e-shopech!
Věděli jste, že nyní můžete naší organizaci pomoct i obyčejným nákupen na internetu? Přidali jsme se do projektu GIVT, který podporuje neziskové organizace a sportovní kluby. Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál GIVT. Část peněz z Vaší útraty bude darována nám! Je to opravdu jednoduché, zabere Vám to jen několik vteřin vašeho času. A co je nejdůležitější, při nákupu nezaplatíte nic navíc. Více zde.

Upravit Cookie předvolby

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

SANTÉ HAVÍŘOV
Tajovského 1156/1
736 01 Havířov-Podlesí
Tel.: 596 411 026
Fax: 596 411 025
reditel@sante-havirov.cz
IČ: 00847470, DIČ: CZ00847470

Bankovní spojení:
Česká spořitelna - 1666000319/0800

Kraj: Moravskoslezský
Obec: Havířov
Zřizovatel: Statutární město Havířov

Statutární zástupce:
Mgr. Michaela Rosová

Ostatní:
Naše organizace je zapsána v registru poskytovatelů sociálních služeb
 

Další informace