ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Události roku 2022

26. ledna 2023

Animoterapie a canisterapie na Chráněném bydlení
Pro zpříjemnění předvánočního času, jsme pro klienty Chráněného bydlení zajistili animoterapii a canisterepii ve spoluprací s Canisterapii Bohumín. V sobotu 17. 12. 2022 přivítali klienti v prostorách Chráněného bydlení  jak ruského chrta, kozlíka tak i  zakrslé králíky. Majitelka zvířat, paní Pavla Dejová, měla připravený velice poutavý program a klienti se již teď těší na jejich další společné setkání.

     
     





Předávání darů primátora klientům SANTÉ
Dne 14. 12. 2022 proběhlo v prostorách střediska MIKADO slavnostní předávání darů  primátora klientům organizace SANTÉ. Slavnostního předávání darů se zúčastnilo vedení města Havířova, a to konkrétně Mgr. Stanislava Gorecká, náměstkyně primátora pro sociální oblast, Mgr. Jana Feberová, náměstkyně primátora pro školství a kulturu, Mgr. Daniel Vachtarčík, náměstek pro sport a Ing. Milan Menšík, tajemník Magistrátu města Havířova. Klienty návštěva představitelů vedení města Havířova velice potěšila a rovněž neskrývali svou obrovskou radost z dárků, kterými byli obdarování.

   

      


Hipoterapie na Jarošově statku ve Studénce
Za finanční podpory Nadačního fondu TESCO a Nadace rozvoje občanské společnosti, se mohou klienti naší organizace  od října 2022 pravidelně účastnit hipoterapie na Jarošově statku ve Studénce. Kromě samotné hipoterapie si klienti mohou také vyzkoušet, jak koně správně krmit a hřebelcovat. V rámci návštěv Jarošova statku jsou k vidění také ostatní zvířata, s kterými mohou klienti navázat kontakt. S hippoterapii jsou všichni klienti velice spokojeni a těší se na další návštěvy na Jarošově statku.
      

     






Sto snídaní pro SANTÉ
Při  příležitosti oslav 15 let pekařství a cukrářství hypermarketu Globus Havířov, bylo 1. 11. 2022, zástupkyní hypermarketu, předáno klientům organizace SANTÉ – centra ambulantních a pobytových sociálních služeb sto snídaní, které byly složeny z výrobku z vlastní pekárny.
Všichni zúčastnění byli velice překvapeni a neskrývali svou obrovskou radost z tohoto daru, na kterém si také velice pochutnali.

   
   

O pohár SANTÉ 2022
Dne 25. 10. 2022 organizace SANTÉ – centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb  uspořádala již XV. ročník fotbalového turnaje v sálové kopané „O pohár SANTÉ 2022“. Turnaje se zúčastnily týmy z různých zařízení sociálních služeb z celého Moravskoslezského kraje. Týmy jsou složeny z hráčů se zdravotním hendikepem a hráčů bez zdravotního omezení, takzvaných partnerů. Letošního XV. ročníku se zúčastnilo celkem sedm týmů. Fotbalový turnaj zahájily úvodním slovem náměstkyně primátora pro sociální oblast Mgr. Stanislava Gorecká a ředitelka organizace SANTÉ paní Mgr. Michaela Rosová.

Děkujeme našim sponzorům a partnerům, a to především pekárně SEMAG, spol. s r.o. Havířov, firmě KOVONA SYSTÉM, a.s, Český Těšín, MFK Havířov a Statutárnímu městu Havířov, bez kterých by se organizace a zajištění fotbalového turnaje neobešlo. Pro všechny hráče a partnery bylo připraveno poděkování formou dárkových balíčku a tašek. Třem nejlepším týmům byly z rukou Mgr. Stanislavy Gorecké, náměstkyně primátora pro sociální oblast, pana Petra Samec  trenéra MFK Havířov a paní Mgr. Michaely Rosové ředitelky organizace SANTÉ předány medaile a poháry. Na 1. místě se opět umístil tým Kopretina Kopřivnice, 2. místo tým Mědvědi z organizace Čtyřlístek, Ostrava – Muglinov, 3. místo tým Chahaři z SPMP Ostrava. Celý turnaj doprovázelo bouřlivé fandění diváků, rodičů, klientů a kolegů.

             



Sociální automobil pro klienty SANTÉ
SANTÉ – centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb, získalo pro své klienty nový sociální automobil. Jedná se o pětimístný osobní automobil značky Dacia Lodgy, které bude mít organizace po dobu 5 let bezplatně ve výpůjčce. Slavnostní předání automobilu proběhlo ve čtvrtek 13. 10. 2022 v restauraci Na Kopečku, za účasti náměstkyně primátora pro sociální oblast Mgr. Stanislavy Gorecké a mnoha partnerů, kteří se finančně podíleli na pořízení tohoto automobilu. Klíče od nového automobilu přebrala ředitelka organizace SANTÉ Mgr. Michaela Rosová z rukou zástupce firmy Kompakt spol. s r.o.

Myšlenkou projektu „Sociální automobil“ je za spoluúčasti firem a společností vytvoření, zdokonalení a obnovení vozového parku v sociálních zařízeních, která se svou činnost zaměřují na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně nebo jinak hendikepovaných lidí.

   
   



Projekt realizovaný za podpory Nadace ČEZ
V rámci  grantového řízení „Podpora regionu“, pořádaný Nadací ČEZ, se naší organizaci SANTÉ – centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb podařilo získat nadační příspěvek ve výši 70 000,- Kč.

Za pomocí získaného nadačního příspěvku jsme realizovali projekt pod názvem „Modernizace činností pro klienty denního stacionáře MIKADO“, který měl za cíl modernizaci vybavení činností a zkvalitnění poskytovaných sociálních služeb v denním stacionáři MIKADO.   V rámci tohoto projektu bylo zakoupeno nové vybavení do činnosti,  jako jsou pracovní stoly, úložné prostory, sedací nábytek a rovněž byla renovována aktivizační činnost pro tkalce.


      

       

         

         



Vítězství v 11. kole grantového programu „VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME“
V rámci 11. kola grantového programu „VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME“ jsme se přihlásili s naším projektem „V sedlu koně II.“ – hipoterapie pro osoby s mentálním nebo kombinovaným  postižením. Záměrem tohoto projektu bylo zajistit pro naše klienty hipoterapii, což se nám podařilo. V grantovém programu organizovaném Nadačním fondem TESCO a Nadací rozvoje občanské společnosti jsme získali krásné první místo a částku 45 000,- Kč, kterou  nám 02. 09. 2022 předal  symbolickým šekem  manažer prodejny TESCO Havířov. Díky získaným finančním prostředkům budou moci naši klienti navštěvovat pravidelně hipoterapii.
 
Hippoterapie je určena pro veškerá pohybová postižení a je velmi přínosná i pro klienty s mentálním postižením. V rámci hippoterapie dochází k psychickému uvolnění, navázání vazby mezi klientem a koněm, zároveň přináší fyzickou i psychickou relaxaci.

    
  

      



Hipoterapie Bystřice
Klienti naší organizace se v několika termínech zúčastnili hipoterapie ve stáji Vitality, v podhorské obci Bystřice. Klienti se za doprovodu zaměstnanců projeli na koních, bryčkou po okolí,  rovněž si prohlédli stáje, kde se o koních dozvěděli spoustu nových informací. Měli možnost si vyzkoušet jejich hřebelcování a krmení. Všem klientům se hipoterapie velice líbila a těší se na další návštěvu.

        
    


Zahradní slavnost 2022

Dne 27. 06. 2022 uspořádala organizace SANTÉ – centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb pro své klienty a jejich rodinné příslušníky zahradní slavnost na středisku MIKADO.

Úvodní slovo při zahájení měla ředitelka organizace SANTÉ Mgr. Michaela Rosová spolu s primátorem statutárního města Havířov Ing. Josefem Bělicou, MBA.

V rámci pestrého programu vystoupili klienti s živou vernisáží obrazů, společně s dobrovolníky s ADRY vystoupil hudební soubor „SOUZNĚNÍ“, na rozveselení a pobavení vystoupil Klaun z Balónkova, míchané nápoje připravovali studenti střední školy Dakol Karviná,  k poslechu a tanci hrál DJ Mára.

Překvapením celé slavnosti byla osobní účast letošní MISS Czech Republic 2022 Krystýny Pyszkové, která klientům předala  finanční dar ve výši 20.033,-Kč z veřejné sbírky,  kterou sama založila. Finanční dar je určeny na úhradu nákladů na Hippoterapii a Canisterapii pro klienty SANTÉ.

Pro všechny zúčastněné bylo připraveno bohaté občerstvení.  Pan primátor osobně připravil a podávala dýňovou polévku pro klienty a ostatní hosty. Počasí se nám vydařilo a všichni si zahradní slanost velice užili. 

Velké poděkování patří zaměstnancům, kteří se podíleli na organizaci akce a  především všem sponzorům a partnerům za podporu, bez které by se zajištění této akce neobešlo. Děkujeme hypermarketu Globus Havířov, Hypermarket Tesco Havířov, společnosti Kaufland, společnosti Havlík –Opál, s.r.o. Bruntál, MISS ČR Krystýně Pyszkové, střední škole Dakol, Davidu Zbaviteli a společnosti Candy Plus Petřvald. Poděkování také patří panu primátorovi za jeho účast a přípravu výborného pohoštění.

           

      

    

           

          
        


         


        

VI. ročník festivalu "ORLOVSKÉ MÚZY"
Dne 25. 5. 2022 se naši klienti účastnili festivalu „Orlovské Múzy“, kde jsme reprezentovali denní stacionář a naši organizaci. Klienti předvedli loutkové divadelní představení „Čert a Káča“, které si nacvičili podle známé pohádky. Vše se nejen naučili, ale také si k představení s pomocí pracovníků vytvořili kulisy i krásné barevné loutky. Vystoupení se jim povedlo a velkou radost měli také z věcných dárků v podobě upomínkových předmětů a účastnického listu. Po ukončení programu měli všichni účastníci volnou zábavu, s radostí se zapojili do tance a zpěvu.

     
      


XIX. ročník Krajské olympiády v bowlingu
Klienti se z účastnili Krajské olympiády v bowlingu, která se konala dne 25. 5. 2022 v Ostravě.  Za naši organizaci soutěžili tři týmy. Každý tým tvořili tři sportovci. Turnaje se celkově zúčastnilo 17 týmů z celého Moravskoslezského kraje. Turnaj zahájil p. Jan Dekický, místostarosta Ostravy-Poruby. Naše soutěžní týmy se v konečném hodnocení umístili v následujícím pořadí: tým Rafťáků – 4. místo, tým Pitbullů – 14. místo a na 15. místě tým Dog. Nejvíce nás potěšil p. Petr Gwoźdź, který v celkovém pořadí jednotlivců umístil na parádním 1. místo s celkovým počtem 257 bodů. Loňská obhájkyně v partnerech p. Milena Neuwertová letos obsadila 4. místo. Olympiáda byla vydařená a určitě se rádi zúčastníme i příštího ročníku.

      

Setkání s primátorem statutárního města Havířov
Dne 26. 05. 2022 navštívil primátor statutárního města Havířov pan Ing. Josef Bělica, MBA klienty střediska Mikado.
Během návštěvy společně navštívili jednotlivé činnosti střediska, kdy klienti představili panu primátorovi  kreativitu při tvorbě svých výrobků.
Při společném posezení si klienti s panem primátorem přátelsky popovídali a všechny tato návštěva velice potěšila.
       

Slavnostní předání zahradního altánu
V pátek 20. 5. 2022 proběhlo slavnostní předání zahradního altánu našim klientům, kterého se zúčastnila náměstkyně pro sociální oblast Mgr. Stanislava Gorecká, zástupkyně hypermarketu Globus Havířov Mgr. Veronika Krčková a jednatel realizační firmy ALFA TRAX s.r.o.  pan Rostislav Dostál.

Ředitelka organizace Mgr. Michaela Rosová poděkovala všem zúčastněným za podporu při realizaci tohoto záměru. Konkrétní poděkování směřovalo zástupkyni společnosti Globus za finanční podporu v rámci projektu Globus Lepší svět 2021 ve výši 40 000,-Kč a také jednateli společnosti ALFA TRAX s.r.o. za rychlou a kvalitně provedenou práci.


      
        




Divadelní představení Čert a Káča
V prostorách denního stacionáře na ul. Čelakovského  se  09. 05. 2022 odehrálo divadelní představní našeho souboru „POKUS TÓNY“ pod názvem Čert a Káča.
Naše pozvání ke zhlédnutí pohádky  přijalo vedení města Havířova včele s primátorem panem Ing. Josefem Bělicou, MBA. Velice nás potěšila také účast náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast pana Bc. Jiřího Navrátila, MBA a partnerů organizace SANTÉ.
Odehrané představení sklidilo veliký aplaus  a všem zainteresovaným bylo poděkováno za neskutečný zážitek.

      
                                                                        

       
                                                                        



Havířov oceňoval osobnosti veřejného života
Oceňování osobností ve vybraných oblastech společenského života a udělení Ceny města Havířova za rok 2021 proběhlo v pondělí
2. května 2022 v 17:00 hodin ve velkém sále Kulturního domu Leoše Janáčka. Za organizaci SANTÉ byla oceněna paní Markéta Kovářová v kategorii „Osobnost v sociální nebo zdravotní oblasti“, za svou obětavou a nadstandartní péči o klienty Chráněno bydlení.




VI. REGIONÁLNÍ HRY ČESKÉ SPECIÁLNÍ OLYMPIÁDY
Dne 3. 5. 2022 se náš sportovní tým Kosatek zúčastnil VI. ročníku regionálních her České speciální olympiády, která se konala ve sportovním areálu VÚT v Brně. Naši sportovci závodili v různých sportovních disciplínách, jako je hod oštěpem, běh na 50 a 100 m, hod kriketovým míčkem a štafetový běh 4 x 100 m. Největším úspěchem a překvapením na olympiádě byla dvě první místa v hodu oštěpem, které získali Andrea Bromková a  Petr Valíček. Další členové našeho sportovního týmu získali druhá a třetí místa v ostatních sportovních disciplínách. Na závěr olympiády nechybělo ani společné skupinové foto našeho sportovního týmu
a olympijské medailistky v atletice Šárky Kašpárkové.  Počasí se vydařily a my se těšíme na další ročník.
       
       





Ukázka tvorby našich klientů – pletení košíků v MŠ Kosmonautů
S klienty denního stacionáře MIKADO jsme byli dne 12. 4. 2022 pozváni do MŠ Kosmonautů v Havířově na Velikonoční akci zaměřenou na tradice a tvoření velikonočních ozdob. Zde jsme předvedli tradiční české řemeslo - pletení košíků. Děti i jejich rodiče si pletení mohli vyzkoušet. Byla zde příjemná rodinná atmosféra a byli jsme požádání a opakování této akce příští rok.




"SVĚT JINÝMA OČIMA 2022"
Dne 12. 4. 2022 jsme se účastnili akce „Svět jinýma očima 2022“, která se konala na Jiráskově náměstí v Ostravě u příležitosti Mezinárodního dne Downova syndromu. Kromě naší organizace se akce zúčastnily sociální služby, které se věnují mentálně handicapovaným lidem. Na místě probíhaly prezentace jednotlivých služeb formou ukázek činností (např. canisterapie a hudební vystoupení klientů Centra pro osoby se zdravotním postižením Čtyřlístek Ostrava). Celou akci hudebně doprovázela kapela „TRB“.

    
   



Dar pro klienty chráněného bydlení
V měsíci březnu klienti chráněného bydlení převzali z rukou jednatele společnosti ALFA TRAX, s. r.o.,pana Rostislava Dostála věcný dar - nový kuchyňský robot ETA Gratus Vital II. Nový kuchyňský robot bude sloužit klientům chráněného bydlení při společném vaření na středisku. Touto cestou děkujeme panu Rostislavu Dostálovi za poskytnutí věcného daru  a za dosavadní spoluprací s organizací SANTÉ.

      
        




Mistr buchta
Klienti a zaměstnanci se inspirovali televizními kuchařskými soutěžemi a dne 18. 3. 2022 uspořádali soutěž „Mistr buchta“. V rámci této soutěže předvedli své cukrářské umění a s vervou se pustili do pečení, při kterém jim pod rukama vznikaly různorodé dobroty. Hodnotící  porota neměla jednoduchou práci, jelikož různorodost a pestrost moučníků byla překvapivá. Porota hodnotila nejen vzhled a prezentaci, ale především chuť. Před samotným vyhlášením výsledků, si klienti vyplnili chvíle očekávání testem o dezertech.  Závěrem proběhlo vyhodnocení s následujícím pořadím. Na třetím místě se umístila keramická činnost se svými vaflemi, druhé místo obsadila činnost tkalci s kefírovými muffiny a první místo obsadila činnost mýdla s jejich nepečeným piškotovým potěšením. Po rozdání cen a symbolických odměn se klienti těší na další kulinářské výzvy, tentokrát však slané.
         
       



Karneval
V měsíci únoru jsme si zpestřili na Denním stacionáři na ul. Čelakovského jedno dopoledne karnevalem. Jednotliví klienti nás během karnevalového průvodu seznámili se svou maskou, kterou si vytvořili sami nebo s pomocí zaměstnanců stacionáře.  Masky byly velice originální  a nápadité, za což si klienti zaslouží náš obdiv. Náš karneval byl zakončen vyhlášením 3 nejlepších masek, které byly  sladce odměněny. Vyvrcholením celé akce byla společná diskotéka  a samozřejmě i výborné pohoštění.
   
    


Partneři Santé-Havířov

Další informace

Podpořte nás nakupováním na svých oblíbených e-shopech!
Věděli jste, že nyní můžete naší organizaci pomoct i obyčejným nákupen na internetu? Přidali jsme se do projektu GIVT, který podporuje neziskové organizace a sportovní kluby. Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál GIVT. Část peněz z Vaší útraty bude darována nám! Je to opravdu jednoduché, zabere Vám to jen několik vteřin vašeho času. A co je nejdůležitější, při nákupu nezaplatíte nic navíc. Více zde.

Upravit Cookie předvolby

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

SANTÉ HAVÍŘOV
Tajovského 1156/1
736 01 Havířov-Podlesí
Tel.: 596 411 026
Fax: 596 411 025
reditel@sante-havirov.cz
IČ: 00847470, DIČ: CZ00847470

Bankovní spojení:
Česká spořitelna - 1666000319/0800

Kraj: Moravskoslezský
Obec: Havířov
Zřizovatel: Statutární město Havířov

Statutární zástupce:
Mgr. Michaela Rosová

Ostatní:
Naše organizace je zapsána v registru poskytovatelů sociálních služeb
 

Další informace